>

Genç İletişimcilerin “PR Kafası”

Sektörün önde gelen iletişim danışmanlığı şirketlerini çatısı altında buluşturan İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği – İDA, sektörün genç zihinlerinin bir araya geleceği bir oluşuma ön ayak oldu. Üye şirketlerin iletişim profesyonelleri olarak Genç İDA çatısı altında buluştuk. Artık kendi yağımızda kavrulan genç iletişim danışmanları olarak kendimize ait bir kulübümüz ve hayata geçirmek, anlatmak istediğimiz onlarca şey var.

Sohbetlerimizde “Sektörün buna ihtiyacı var” dediğimiz pek çok konu oldu. Genç İDA üyeleri olarak nereden başlasak diye düşündüğümüz toplantılarda, kendi PR’ımızı yapmadığımızdan yakındık. Bunun için de ilk olarak kendimizi tanımlamaya çalışarak işe başladık. Bir kere her konuda bir fikrimiz var. Çünkü ekonomiden sağlığa, teknolojiden kültür sanata, gıdadan sigortacılığa her sektörden markalarla çalışıyoruz. Bu alanların farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kendimizi sürekli geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek işimizin bir parçası. İletişim danışmanlarını tanımlayan bir diğer “keyword” de bu: çözüm odaklılık. Belki de işimizin en tatmin edici parçalarından biri bu; ihtiyaç anında çözüm üreten olmak. Gereken şey doğru kelimeler, bir masanın üzerindeki çiçek ya da bir telefon numarası olabilir, siz yine de ihtiyaç halinde iletişim danışmanınıza ulaşın. İletişim danışmanınız mutlaka o anda farklı pek çok konuyu aynı anda yürütüyordur ki bu da bir diğer özelliğimiz: Multitasking. Her işi aynı anda yürütmek sektöre girdiğimiz ilk yıllardan bu yana DNA’larımıza işleyen bir alışkanlık haline geldi. Eğer aynı anda yapacağımız en az 4-5 işimiz yoksa o gün rahat geçiyor demektir.

Son yılların trendi yoğun iş temposu bizim için gerçek yaşamken elbette desteğe ihtiyaç duyuyoruz.  Bunun için bir araya gelebileceğimiz, deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz, bilgi akışı sağlayabileceğimiz, sektöre yeni katılan/katılacak arkadaşlarımızın oryantasyon süreçlerine yardımcı olabileceğimiz, bol bol da eğlenebileceğimiz bir Genç İDA hayal ediyoruz.

İlk olarak dijital ortamda bir araya gelmenin herkes için kolay olacağını düşündük. Artık babaanne ve dedelerimizin bile facebook hesapları varken, genç iletişimciler olarak bizim bir grubumuz olmazsa olmaz dedik; Facebook Genç İDA sayfamızı açtık. Burada iletişim dünyasındaki gelişmelerin paylaşılacağı, sektör çalışanlarının iş süreçlerinde bilgi alışverişi yapabileceği, fikir ve görüşlerin paylaşılabileceği bir alan yaratmaya çalışıyoruz.

Bir yandan da aslında ne kadar yaratıcı ve eğlenceli insanlar olduğumuzu gizlemeyelim dedik ve instagram sayfamız PR Kafası’nı açtık. Müşteriden beklenen ama bir türlü gelmeyen “OK” maillerini, uzayan mesai saatlerini ve event selfie’lerini instagram.com/prkafasi’nda bulabilirsiniz.

Ayrıca Genç İDA olarak bu aydan itibaren Campaign JR.’daki köşemizde biraz da iş konuşacağız.

Muhtemelen ne kadar çabalarsak çabalayalım, “Şimdi sen tam olarak ne iş yapıyorsun?” sorusuna yanıt bulamayacağız. Yine de Y kuşağı profesyonelleri olarak sektörün bugününde ve yarınında “çorbada tuzumuz olsun” kadar faydamız dokunursa ne ala.

Eda Erman

GENÇ İDA

 

Kaynak : CampaignJr