>

Anadolu’nun devleri PR Platform Türkiye Buluşmaları’nda bir araya geldi

prplatform_turkiye_22

Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler ağı PR Platform Türkiye’nin İstanbul buluşması  gerçekleşti

Türkiye’deki önemli halkla ilişkiler şirketlerini bir araya getirerek 3 yıl önce Communication Partner öncülüğünde kurulan PR Platform Türkiye’nin İstanbul buluşmaları gerçekleşti. Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler ağı olan PR Platform Türkiye’nin buluşmalarında Anadolu’nun 8 ilinde bulunan platform üyesi ajanslar bir araya gelerek sektörün bugünü ve geleceğini tartıştılar.

Communication Partner öncülüğünde 3 yıl önce hayata geçen Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler ağı PR Platform Türkiye’nin İstanbul buluşmasında en önemli gündem maddesi halkla ilişkiler ve sektörün yerelden globale bugünü ve gelecekteki tablosu oldu.

PR Platform Türkiye İstanbul buluşmasında üyeler, Anadolu illerinde halkla ilişkiler danışmanlığının uygulanış  şeklindeki sorunları tartışarak bu sorunları aşmanın ve ihtiyaca uygun hizmet vermenin yollarını aradı.  

Sektörü ileriye taşımanın tek yolu yerelde güçlenmesini sağlamak

Yerelden ulusala, ulusaldan globale halkla ilişkiler sektörünün geleceğinin tartışıldığı PR Platform Türkiye İstanbul buluşmasında  üyeler özellikle Uluslararası İletişim Danışmanları Birliği’nin  (ICCO) 2011 açıklamaları üzerinde de durdu. ICCO’ya göre 80 milyon Euro olan Türkiye halkla ilişkiler danışmanlığı pazarı İtalya, Brezilya ve İngiltere’nin oldukça gerisinde. Platform üyeleri ise bu ülkelerin ekonomik gücüyle yarışır durumda olan ülkemizde sektörü ileriye taşımanın tek yolu olarak Anadolu’ya yayılması ve yerelde de güçlenmesi  olduğuna dikkat çekti.

Halkla ilişkiler danışmanlığı kültürünün  ülke genelinde yayılması ve güçlenmesi için yerelde faaliyet gösteren ajansların, iletişim alanında deneyimli ve vizyoner insan kaynağına yatırım yapması ve tüm iletişim kanallarını etkili şekilde doğru iletişim hedeflerine göre kullanması gerektiği vurgulandı.

PR Platform Türkiye İstanbul buluşmasında bir araya gelen üye ajanslar için toplantı sonrasında halkla ilişkiler uygulamaları kapsamında İç İletişim ve Sosyal Medya konusunda sunumlar yapıldı.

Çarşıbaşı: “Türkiye’nin en büyük, en yaygın ve en zengin insan kaynağına sahip ajansı”

PR Platform Türkiye İstanbul buluşmasına ev sahipliği yapan Communication Partner’ın Kurucu Ortağı Ufuk Çarşıbaşı “Dünyada iletişim danışmanlığı sektörüne baktığımızda her ülkede ofisleri ya da temsilcilikleri bulunan networkler ile bağımsız ajansları çatısı altında toplayan ağlara sıklıkla rastlarsınız. Türkiye’de pek çok ajans bu ağlara üyedir. Biz coğrafyası ve ekonomisi pek çok Avrupa ülkesine göre daha büyük olan Anadolu’nun çeşitli illerinde en seçkin ajansları PR Platform Türkiye çatısı altında buluşturarak kendi ağımızı kurduk. Bu ağ şu an Türkiye’nin en büyük, en yaygın ve en zengin insan kaynağına sahip ajansı. Bu yapıyı önümüzdeki günlerde daha da zenginleştireceğiz.” dedi. 

Platforma üye ajanslar arasında Adana’dan Öncül&Sefa, Antalya’dan Graphx, Ankara’dan Netvizyon Mediapark, Bursa’dan BPR İletişim Danışmanlığı, Eskişehir’den Oscar Party Club, Gaziantep’ten Dolphin Prodüksiyon, İstanbul’dan Communication Partner, İzmir’den Medyaspor, Kayseri’den Kapris Organizasyon  yer alıyor.

 

PR Platform Türkiye hakkında:

Türkiye’deki önemli PR şirketlerini bir araya getirerek  iletişim danışmanlığını  yerel   ve bölgesel bir ağla yaygınlaştırma amacıyla kurulan PR Platform Türkiye, 2010 yılında Communication Partner öncülüğünde kuruldu. Ortak sinerji çerçevesinde edinilen deneyimlerin bir araya geldiği PR Platform Türkiye sayesinde, iletişim alanında yapılan çalışmalar daha fazla değer kazanırken, sektörün büyümesine de önemli bir ivme kazandırılıyor. Yerel medyanın ve iletişim kanallarının giderek önem kazandığı ülkemizde,  PR Platform Türkiye ile İstanbul’da faaliyet gösteren şirketler diledikleri il ya da bölgede, o ilin uzman PR ajansından yerel ve bölgesel boyutta hizmet alabilmekte ve aynı şekilde İstanbul dışındaki illerde bulunan PR ajansları da ulusal PR hizmetini İstanbul’a gitmek zorunda kalmadan alabilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir